رفتن به محتوای اصلی
x

از سوی وزیر بهداشت مصوبات ستاد ملی مدیریت و مقابله با کروناویروس اعلام شد

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه نشست ستاد ملی مدیریت و مقابله با کروناویروس در وزارت متبوع گفت: به جای قرنطینه شهرها، در ستاد ملی مدیریت و مقابله با کروناویروس، مقرر شد که محدودیت هایی برای عبور و مرور افراد مشکوک یا مبتلا به کووید19 را اعمال کنیم.
دکتر سعید نمکی اظهار داشت: در ورودی بسیاری از شهرهای پرتردد، تیم های بهداشتی مستقر می شوند و با بررسی درجه حرارت بدن با استفاده از تب سنج های دیجیتال، موارد مشکوک یا مبتلا به کووید19 را متوقف و به مدت 14 روز قرنطینه می کنند و از همه عزیزان می خواهم که این مطالب را به دیگران منتقل کنند تا شرمنده مردم شریف ایران نشویم.
وی با تاکید بر اینکه مردم از مسافرت ها غیر ضروری خودداری نمایند تصریح نمود: در این شرایط  وقتی دو یا سه روز تعطیلی مدارس را اعلام می کنیم، مردم راهی مسافرت نشوند، اگر فردی در مبادی شهری، مشکوک به کروناویروس تشخیص داده شد، قطعا 14 روز در قرنطینه همان شهری که رفته داشته می شود، که باعث تلخکامی این افراد خواهد شد بنابراین تقاضا داریم که مردم سفرها را محدود نمایند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص تعطیلی مدارس گفت: مقرر شد مدارس در مناطقی که موارد مثبت کووید19 در آنها شناسایی شده اند، در یک دوره سه روزه تعطیل شوند .
دکتر نمکی تصریح کرد: در مورد دانشگاه ها با توجه به اینکه دانشجویان یک هفته به مسافرت و نزد خانواده های خود رفته اند، برای ما سخت است که تشخیص دهیم چه فردی آلوده است یا خیر، مقرر شد که دانشگاه های دولتی و غیردولتی به مدت یک هفته دیگر تعطیل شوند البته این تصمیمات باید بر اساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی به امضا و تایید رییس جمهوری برسد و ابلاغ شود.
وی ادامه داد: تعطیلی دانشگاه ها مشروط به حضور اساتید در محل کار خود و ارائه دروس از طریق آموزش از راه دور به صورت مجازی است بنابراین دانشگاه ها تعطیل نمی باشند و حتما اساتید باید در محل کار خود حاضر شوند، ولی دانشجویان می توانند آموزش ها را از راه دور دریافت کنند تا شبهه انتقال ویروس و آلودگی را در خوابگاه ها و کلاس های درس، نداشته باشیم.
دکتر نمکی در مورد آموزش و پرورش نیز تشریح نمود: قرار شد برای روزهایی که دانش آموزان در مناطق آلوده، برای آرامش خاطر خانواده ها و پرهیز از آلودگی، سرکلاس حاضر نمی شوند، حتما دروس به شکل از راه دور و با کمک صدا و سیما و فضای مجازی به آنها ارائه شود.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: در ستاد ملی مدیریت و مقابله با کروناویروس بقاع متبرکه شامل آستان مقدس حضرت معصومه، حرم مطهر رضوی، شاهچراغ و همچنین حرم حضرت عبدالعظیم، امامزاده صالح و ... مقرر گردید محدودیت ورود به حرم اعلام شود و افراد فقط بتوانند از درون صحن و حیاط این اماکن، زیارت کرده و سلام بدهند؛ البته در وزارت بهداشت، پیشنهاد دیگری داشتیم اما با اکثریت آرای حاضر در ستاد به این جمع بندی رسیدیم که فعلا در ورود به حرم محدودیت اعمال کنیم.
دکتر نمکی اضافه کرد: محدودیت به ورود به حرم در بقاع متبرکه به این شرط اعمال می شود که در بدو ورود به صحن و حیاط این اماکن، نکات بهداشتی از جمله آموزش های بهداشتی، نصب ماسک، ضدعفونی کردن دست ها و عبور بی وقفه زائران انجام شود و زائران نباید با حضور طولانی خود باعث تجمع شوند و خادمین نیز برای هدایت مردم از صحن و عدم توقف در یک محل، مستقر خواهند شد.
وی یادآور شد: در مورد نماز جمعه نیز مقرر شد در مناطق آلوده به ویروس کووید19، برپایی نماز جمعه برای یک هفته متوقف شود، البته این تصمیمات، مقطعی است و با پیشرفت کار، شاید این تصمیمات سخت تر و شاید هم روان تر شود و همه اینها منوط به تایید و امضای رییس جمهور و ابلاغ این تصمیمات می باشد.
وزیر بهداشت همچنین اظهار داشت: خوشبختانه از امروز سامانه 4030 در کل کشور برای تقویت سرعت در پاسخگویی به سوالات مردم در مورد بیماری کووید19 راه اندازی شد و مردم قبلا سوالات خود را با سامانه 190 مطرح می کردند و مدت زیادی برای دریافت پاسخ، منتظر می مانند، اما سامانه 4030 از امروز با کمک ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) برای پاسخگویی به مردم راه اندازی شده است.
دکتر نمکی اظهار داشت: خوشبختانه سیگنال هایی که از وضعیت بیماری کووید19 در کشور دریافت می کنیم، امیدوار کننده است؛ گرچه شاهد افزایش تعداد موارد مثبت ابتلا به کووید19 در کشور هستیم اما خوشحالیم که تعداد افراد رو به بهبود روند افزایشی داشته و تعداد قابل توجهی از بیماران مبتلا به این ویروس از بیمارستان ها ترخیص شده اند، همچنین در قم نیز حدود 30 نفر از بیماران کاملا بهبود یافته و ترخیص شدند و اگر این روند ادامه پیدا کند و مردم نکات بهداشت فردی و عمومی را رعایت کنند، آینده روشنی برای مهار بیماری با همکاری بین بخشی خواهیم دید.
وی ادامه داد: در حال حاضر همه برای مقابله با کروناویروس همانند دوران دفاع مقدس و شرایط ویژه کشور، به صحنه آمده و نیروهای مسلح، اجرایی و سازمان های مردم نهاد برای مهار ویروس کرونا به وزارت بهداشت کمک می کنند.
وزیر بهداشت در خصوص برگزاری جلسه ستاد ملی مدیریت و مقابله با کروناویروس گفت: با چندین نفر از وزرای دولت، نمایندگان نیروهای مسلح، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) و برخی از دستگاه های اجرایی دیگر، جلسه ای نسبتا طولانی و مفصل داشتیم و در این نشست، کمیته های مختلفی برای مسئولیت های مختلف و روسای این کمیته ها که اعضای اصلی این ستاد هستند، مشخص شدند و اهداف و وظایفی برای این کمیته ها در نظر گرفته شد که قرار شد ابلاغ شود.
دکتر نمکی ادامه داد: مقرر شد که ستادهای استانی مدیریت و مقابله با کروناویروس در استان ها تشکیل شود که به زودی ابلاغ می شود؛ همچنین در مورد ارائه اخبار و اطلاع رسانی نیز مقرر شد که راه های مشخصی را دنبال کنیم و کماکان وزارت بهداشت و سازمان صدا و سیما به عنوان کانال اصلی ارائه اخبار و اطلاع رسانی با هماهنگی سایر دستگاه ها، کار خود را ادامه می دهند.
وی در خصوص توزیع بسته های بهداشتی و آموزشی بین مردم، گفت: خوشبختانه توزیع این بسته ها در قم انجام شده و با کمک بسیج و همکاران خودمان، این بسته ها در بیش از 200 هزار خانواده قمی توزیع شده و در گیلان نیز این کار شروع شده است.
وزیر بهداشت تاکید کرد: همه کارخانه های تولید ماسک و محلول های ضدعفونی کننده در کشور به صورت سه شیفت در حال فعالیت هستند و به محض اینکه تولیدات آنها به دست ما برسد و به حد مناسبی از ذخیره برسیم، توزیع این محصولات انجام می شود، همچنین با افزایش تولیدات الکل و مواد شوینده، این محصولات برای عرضه به داروخانه ها داده می شود و امیدواریم که شنبه به شکل انبوه شاهد عرضه الکل و مواد شوینده در داروخانه ها باشیم.
دکتر نمکی خاطرنشان کرد: سعی می کنیم که تا اوایل هفته آینده، محلول ضد عفونی کننده و ماسک را در محل هایی مانند ایستگاه های اتوبوس و مترو توزیع کنیم، البته 50 میلیون ماسک در حال واردات است که فردا بخشی از آن به ما تحویل داده می شود که قرار است ماسک های مخصوص و لباس های محافظتی را در بین پرسنل بهداشتی و درمانی توزیع کنیم و در اماکن عمومی نیز ماسک به صورت رایگان توزیع خواهد شد، البته بعد از اینکه ذخیره سازی به حد مطلوب رسید، در داروخانه ها نیز توزیع می شود.
وی در خصوص اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا در مورد عدم شفافیت اطلاع رسانی ایران برای بیماری کووید19، گفت: بنده اگر بخواهم دروغگوترین رژیم دنیا را معرفی کنم، یکی رژیم صهیونیستی و دیگری رژیم آمریکا است. سه روز پیش گروهی از کره جنوبی به سرزمین های اشغالی سفر کرده بودند و وقتی به کره جنوبی رسیدند، 9 نفر از آنها مبتلا به کووید19 بودند و این نشان می دهد که رژیم صهیونیستی به عنوان یکی از بزرگترین دروغگویان تاریخ، یکی از موارد ابتلا به این ویروس را اعلام نکرده بود و متاسفانه تعدادی از توریست های کره جنوبی در این سرزمین های اشغالی مبتلا به ویروس کووید19 شده بودند.
وزیر بهداشت تاکید کرد: بزرگترین دروغ آمریکایی ها این بود که می گفتند دارو و تجهیزات پزشکی را از تحریم ها خارج کردیم و متاسفانه اخیرا به سوییسی ها اجازه محدود حدود 2 میلیون یوریی واردات دارو به ایران را دادند، در حالیکه ما تاکنون حدود 3 میلیارد یورو واردات دارو و تجهیزات پزشکی به کشور داشته ایم و یک روز نگذاشتیم مردم بدون دارو و تجهیزات پزشکی بمانند و علیرغم این دروغ بزرگ آمریکایی ها، مجبور شدیم تحریم ها را از راه های مختلف دور بزنیم. تحریم ها در گردش کار ما، اثراتی داشت، گرچه نگذاشتیم مردم کمبود دارو و تجهیزات پزشکی را احساس کنند اما این محصولات را گران تر تهیه کردیم و از راه های سخت تر، وارد کردیم.
دکتر نمکی تاکید کرد: آنچه در مورد کروناویروس تاکنون به مردم اعلام کرده ایم، منطبق بر واقعیت است و مردم مطمئن باشند در مورد آمار و اطلاعات به صورت مفصل تر با مردم سخن خواهیم گفت.