تاکید معاون کل وزارت بهداشت بر سه راهبرد اصلی وزارتخانه در کنترل بیماری کرونا
معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سفر به استان اصفهان و در بیست و پنجمین جلسه ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا که با حضور مقامات استانی و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان صورت گرفت، گفت: استان اصفهان اگر چه در کنترل بیماری به خوبی عمل کرده، ولی 20 روز است که روند ابتلای بیماری در خط افقی ثابت حرکت کرده است.
دکتر ایرج حریرچی ادامه داد: در اکثر استان های کشور و در مجموع کشور روند ابتلای به کرونا و مرگ و میر ناشی از آن روند نزولی داشته است.
وی افزود: در 6 استان نیز روند ابتلای به کرونا سیر صعودی تدریجی داشته و در برخی استان ها از جمله اصفهان سیر صعودی یا نزولی چشمگیری نداشته و در یک خط صاف حرکت کرده است.
دکتر حریرچی تأکید کرد: استان اصفهان اگر چه در کاهش بیماری موفق بوده است، ولی در 20 روز گذشته روند نزولی مورد انتظار را نداشته است؛ در جلسه ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا تصمیمات خوبی اتخاذ شد و امید است با اقدامات بیشتر شاهد روند نزولی در این خصوص باشیم.
معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به سه راهبرد اصلی وزارت بهداشت در مدیریت بیماری کرونا، ادامه داد: اولین راهبرد فاصله گذاری اجتماعی هوشمند حداکثری است.
وی افزود: این راهبرد به این معنا است که مردم بدانند هنوز سیاست در خانه ماندن باید ادامه داشته باشد و خروج از منزل برای کارهای غیرضروری مثل دید و بازدیدها، مسافرت، خریدهای غیرضروری و امثال آن انجام نشود.
دکتر حریرچی شناسایی بیماران بدون نشان را دومین راهبرد در مقابله با بیماری کرونا دانست و گفت: 80 درصد افراد آلوده، افراد کم علامت و بی علامتی هستند که می توانند با جابجایی، این ویروس را در جامعه منتشر کنند و تلاش ما آن است که این افراد در مراحل اولیه شناسایی شوند.
معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: سومین راهبرد شناسایی و جداسازی افرادی است که با بیماران و افراد ناقل مرتبط بوده اند که این اقدام در استان زنجان به صورت آزمایشی انجام و به سایر استان ها نیز تسری پیدا خواهد کرد.
وی خاطر نشان کرد: شناسایی این افراد در خانواده، محل کار و تعاملات و جداسازی آن ها و قرنطینه در منزل ضروری است زیرا اگر چنین افرادی مبتلای قطعی شوند می توانند ویروس را به دیگران سرایت دهند .
استان اصفهان در جایگاه های نخست کشوری در امر غربالگری سلامت
استاندار اصفهان نیز در این جلسه گفت: روحانیت، خانواده شهدا، بخش های مردمی و جهادی در امر پشتیبانی و حمایت از پزشکان و پرستارانی که در خط مقدم بودند اقدام بسیار زیبایی از خود نشان دادند.
دکتر عباس رضایی بیان کرد: بازاریان استان با تامین برخی میان وعده ها و اتاق بازرگانی استان با تامین 400 هزار بسته سه میلیون ریالی همراهی و وحدت خود را در امر مقابله با کرونا نشان دادند.
رییس ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا اظهارداشت: خیرین و مجموعه های امدادی با همکاری و هماهنگی با فرمانداری ها و بسیج، نیازمندان واقعی را شناسایی و این اقلام را در استان توزیع کردند.
وی اضافه کرد: استان اصفهان از اولین استان هایی است که در حوزه تامین اقلام بهداشتی مرتبط با مدیریت بیماری کرونا پیشگام بوده است .
دکتر رضایی ادامه داد: افزایش چندین برابری تولید ماسک های موردنیاز بخش بهداشت و درمان استان و همچنین تولید ماسک پارچه ای به منظور تامین نیازمندیهای عموم مردم از جمله اقدامات استانداری اصفهان بود.
استاندار اصفهان گفت: توانمندی استان در افزایش ظرفیت های تولید ماسک به گونه ای بود که نیازمندی برخی از استان ها برطرف و مشاوره هایی در راه اندازی خطوط تولید ماسک پارچه ای به آنها ارائه شد.
وی تاکید کرد: تولید برخی دستگاههای الکترونیکی تشخیصی از جمله تولید ترنومتر از دیگر اقدامات استان اصفهان در تامین محصولات مقابله با بیماری کرونا بود.
دکتر رضایی با اشاره به همدلی ارتش، سپاه، بسیج، نیروی انتظامی استان و اداره کل اطلاعات استان گفت: نظارت، تامین امنیت، مقابله با اخلالگران نظام سلامت و ضمانت اجرایی مصوبات ستاد استانی با همکاری دستگاه قضایی و کمیته قضایی ستاد از مهمترین دستاوردهای این نهادها بوده است.
وی افزود: مجموعه کمیته اطلاع رسانی ستاد استانی، رسانه های استان و سمن ها به ویژه صدا و سیما نقش موثری در خصوص آگاه سازی، اطلاع رسانی و فرهنگسازی در این حوزه ایفا کرده اند.
استاندار اصفهان تاکید کرد: اتاق اصناف استان در ترغیب صاحبان واحدهای صنفی بمنظور بخشش اجاره بهای واحدهای تجاری و همچنین تعطیلی داوطلبانه اصناف به عنوان یک الگو در کشور پیشتاز بوده است.
وی به همدلی و همراهی بسیج با 2 دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و کاشان اشاره کرد و افزود: این مساله موجب شد استان اصفهان در امر غربالگری در سامانه سلامت در جایگاه های نخست کشوری قرار گیرد.
دکتر رضایی گفت: فرمانداری ها و توده مردم در محدوده 24 شهرستان استان همدلی و همکاری خوبی را نشان دادند و جبهه مردمی سلامت به صورت خودجوش راه اندازی شد.
وی ادامه داد: شهرداری های استان از جمله شهرداری های اصفهان و کاشان با همکاری نیروهای مسلح در ضدعفونی و غربالگری شهرها و اماکن عمومی نقش اصلی را به عهده داشتند.
وی با بیان اینکه نمود همراهی مردم اصفهان در روز طبیعت قابل مشاهده بود، ادامه داد: مردم استان که هر ساله روزهای 12 و 13 فروردین را با حضور در تفرجگاهها به سر می برند، امسال در خانه نشستن را ترجیح دادند به گونه ای بندرت شاهد حضور افراد در معابر و خیابان های شهری بودیم.