تا زمان تهدید اپیدمی همیاری و مشارکت شهروندان باید ادامه پیدا کند
مدیر روابط عمومی و سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در خصوص اینکه فاصله گذاری اجتماعی و محدودیت های ترافیکی از طرح های قابل اجرا و اعمال در سطح شهر است، اظهار کرد: ضمن اجرای این طرح هم چنان اصرار بر خانه ماندن همشهریان می باشد، این طرح تا پایان ۲۲ فروردین ماه انجام می شود و منتظر دستورات ستاد مرکزی برای تصمیم گیری در سطح کشور برای بعد از تاریخ مقرر هستیم.
دکتر نجیمی اظهار کرد: افراد به یاد داشته باشند که ویروس کرونا یک بیماری فردی نبوده و بیماری اجتماعی است و همان طور که افراد از خود مراقبت می کنند باید نسبت به قدرت و احتمال سرایت به دیگران هم حساسیت داشته باشند تا بتوانند در سلامت کامل به زندگی عادی ادامه دهند.
وی همچنین با اشاره به اینکه مراکز بهداشت و درمان نیازمند همیاری و مشارکت مردم برای کنترل اپیدمی کرونا هستند، اظهار کرد: در واقع بهداشت و درمان زمانی می تواند به نتیجه مطلوبی در کنترل این اپیدمی دست یابد و شاهد حداقل بروز این بیماری باشد که همیاری و مشارکت حداکثری مردم در جامعه اتفاق بیفتد و خوشبختانه تا کنون شاهد این اتفاق و همیاری مردم بودیم و ضروری است این مشارکت تداوم پیدا کند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: واقعیت این است که همیاری و مشارکت شهروندان باید ادامه پیدا کند و حتی الاامکان افرادی که امکان دارد در منزل بمانند این کار را انجام دهند و توجه به این مساله را تا زمانی تهدید اپیدمی، حفظ کنند.
وی تاکید کرد: چنانچه افرادی به هر دلیلی مجبور به بیرون رفتن از خانه هستند حتماً توصیه های خود مراقبتی، رعایت مسائل بهداشتی، شستشوی دست ها، حفظ فاصله یک و نیم تا دو متر با همه افراد و پرهیز از تجمع در محل های مختلف را جدی گرفته و به آن عمل کنند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: اگر همه شهروندان به این مسائل اهمیت دهند اطمینان می دهیم که به زودی خبر خوشی را در مورد مرتفع شدن این بیماری در شهر و کشور برای اطلاع رسانی به مردم خواهیم داشت.
وی با تاکید به اینکه در شرایط فعلی آمار ابتلاء به کرونا ویروس ثابت شده است، گفت: این اتفاق بدان معنا است که آمار نزولی نیست بلکه روزانه ابتلاء بیش از صد و سی یا چهل نفر و اضافه شدن این تعداد به آمار قبلی را داریم و آرزو می کنیم که این تعداد روزانه کاهش پیدا کند.
دکتر نجیمی ادامه داد: زمانی می توانیم با قاطیعت اعلام کنیم وضعیت مساعد شده است که تعداد افراد بستری شده در بیمارستان از تعداد موارد ترخیص شده بسیار کمتر باشد، یعنی به مرور در بیمارستان ها آمار بیماران کرونایی کاهش پیدا کند، ولی اکنون در این مرحله قرار نداریم.
وی تصریح کرد: اکنون مرحله به گونه ای نیست که شرایط خوب را اعلام بکنیم و خوشبختانه پیک وحشتناکی هم مانند دیگر کشورها نداشتیم و امیدواریم با همیاری مردم به مرحله نزولی اپیدمی این بیماری در آینده ای نزدیک برسیم.
دکتر نجیمی ادامه داد: اگر بخواهیم روال عادی زندگی را دوباره شروع کنیم و به وضعیت قبلی برسیم، باید در شرایط کنونی و شیوع این بیماری، از تجمع خودداری کرده و در خانه بمانیم و حداقل تحرکات اجتماعی را مد نظر داشته باشیم.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، تصریح کرد: چنانچه موارد گفته شده به وسیله شهروندان رعایت نشود هر احتمالی برای افزایش شدید و غیر منتظره این بیماری در استان و کشور وجود دارد.
دکتر نجیمی همچنین در خصوص عمده ترین موضوعات مطرح شده از سوی شهروندان اصفهانی در سامانه ۳۱۱۳ در مورد بیماری کرونا، اظهار کرد: سوالاتی که در این مدت همشهریان از سامانه داشتند علاوه بر سوالات پر تکراری در مورد علائم ویروس کرونا، مواردی در زمینه باورهای مردم برای استفاده از دستکش و ماسک بوده که در شرایط کنونی در جامعه رواج دارد.
وی با بیان اینکه استفاده از دستکش برای افراد سالم زیاد توصیه نمی شود، افزود: اگر اشخاص به طور مرتب دست های خود را شستشو دهند و به طور مداوم ضد عفونی کننده دست ها را همراه داشته باشند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: بر اساس توصیه سازمان بهداشت جهانی، اشخاص ماسک ها را فقط زمانی که در تجمع هستند و یا در خودرویی با افراد دیگر حضور دارند، همچنین اشخاصی که برای خرید مواد غذایی به فروشگاه ها و سوپر مارکت ها می روند، می توانند از ماسک پارچه ای استفاده کنند.