تکذیب خبر نگهداری بیماران کرونایی در ورزشگاه از سوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به منتشر شدن تصاویری در فضای مجازی مبنی بر اختصاص ورزشگاه کردآباد برای بیماران مبتلا به کرونا گفت: این امر کذب محض است و این تصاویر مربوط به اصفهان نیست.
دکترچنگیز با تاکید بر اینکه دایر کردن نقاهتگاه ها، بر اساس پیش بینی ستاد ملی مقابله با کرونا برای استان هایی است که آمار مبتلایان بالا رفته و در وضع قرمز هستند افزود: در صورتی که با تصمیم ستاد استانی، نقاهتگاه های معین ایجاد شود در نزدیکی محلات نخواهد بود.
وی با اشاره به اینکه این محیط های درمانی استریل برای قرنطینه 14 روزه بیمارانی است که بهبود یافته و خطر مرگ، آنها را تهدید نمی کند افزود: این افراد برای گذراندن دوران نقاهت نیازمند مراقبتهای ویژه هستند، اما نمی توان با توجه به شمار زیاد بیماران، آنها را در خانه یا بیمارستان ها نگه داشت و خانواده ها هم به ویژه خانواده های دارای بیمار، نمی توانند مراقبت های بهداشتی دقیق را اعمال کنند.
دکتر چنگیز ادامه داد: قرار نیست بیماران شهرها یا استان های دیگر در این نقاهتگاه ها پذیرش شوند و فقط بیماران اصفهان که دوران خطر را پشت سر گذاشته اند در این مکان ها تحت مراقبت قرار می گیرند.
وی با ابراز نگرانی از حضور مردم در سطح شهر گفت: این روزها که آمار شیوع این بیماری رو به افزایش است از کسبه ای که اقلام غیرضروری ارائه می کنند خواهشمندیم تا اطلاع ثانوی از پذیرش مشتری خودداری کنند.
رئیس دانشگاه در پایان گفت: بر اساس دستور وزارت بهداشت هیچ استان یا شهرستانی ملزم به پذیرش بیماران سایر استانها یا شهرستانهای دیگر نیست.
مدیر روابط عمومی و سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در این خصوص گفت: طبق دستورالعمل کشوری هیچ بیماری حتی در شهرستان های یک استان نیز امکان جابه جایی ندارد، چه رسد به اینکه از یک استان به استان دیگر جابه جا شود.
دکتر آرش نجیمی در خصوص مطلب انتقال بیماران قمی مبتلا به کرونا و استقرار در ورزشگاه های تجهیز شده اصفهان، اظهار کرد: این مطلب شایعه است و متاسفانه همه چیز را بهم ریخته است. در اصل صحبتی با محوریت هلال احمر مطرح شده و قرار شد برخی مکان ها به عنوان نقاهتگاه برای برخی بیماران اصفهانی که حال عمومی خوبی دارند، اما جواب تست کرونا آنها مثبت بود در نظر گرفته شود.
وی با بیان اینکه جابجایی بیمار از یک استان به استان دیگر به لحاظ عملی رد شده و این مطلب شایعه است، افزود: افرادی هستند که ترخیص شده، اما جایی برای مراقبت در منزل ندارند و یا شخصی از خانواده دارای بیماری زمینه ای یا نقص ایمنی است که به این مکان ها منتقل می شوند.
دکتر نجیمی ادامه داد: این افراد برای طی 14 روز دوره بیماری به مکان های اردوگاهی منتقل شده و تحت مراقبت قرار می گیرند تا پس از بهبود کامل به شرایط عادی جامعه برگردند.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تاکید کرد: بیماران با شرایط حاد در بیمارستان می مانند و تحت خدمت رسانی قرار می گیرند و تنها کسانی که مرخص شده یا درمان سرپایی داشتند به نقاهتگاه منتقل خواهند شد.
دکتر نجیمی با رد تجهیز ورزشگاه ها به عنوان نقاهتگاه، خاطر نشان کرد: محوریت نقاهتگاه با هلال احمر است، اما ورزشگاه ها به هیچ وجه به عنوان نقاهتگاه انتخاب نمی شود و تمرکز بر اردوگاه ها و جاهایی است که آمادگی و سیستم بهداشتی لازم را دارند.