خانواده ها، ارتباطات اجتماعی خود را برای پیشگیری از کرونا به حداقل برسانند
مسئول بیماری های واگیردار مرکز بهداشت استان، در گفت وگویی اعلام نمود: مردمی که در وضعیت عادی بسر می برند و دچار بیماری کرونا نشدند یا جزو خانواده ها یا نزدیکان بیماران مبتلا یا مشکوک به ابتلا به کرونا نیستند باید "فاصله اجتماعی" (Social Distancing) را رعایت کنند که به معنای به حداقل رساندن همه ارتباطات غیرضروری است.
دکتر فدایی با بیان اینکه خانواده ها در روزهایی که بیماری های تنفسی و فراگیر مانند کرونا شیوع پیدا می کند، باید فاصله اجتماعی یا همان کاهش ارتباطات اجتماعی را رعایت کنند، اظهار داشت: همکاری مردم و دستگاه های دولتی و خدمات رسان در این زمینه ضروری است.
وی با اشاره به تمهیدات و تدابیری مانند کاهش ساعت های اداری، تعطیل شدن مدرسه ها و دانشگاه ها و لغو امتحان ها در چند روز اخیر در کشور تاکید کرد: همه این اقدام ها در جهت رعایت فاصله اجتماعی بوده و باید برای آن برنامه ریزی دقیقتر و بهتری از سوی دولت و خانواده ها انجام شود.
این پزشک با تاکید براینکه هر خانواده ای با توجه به شرایط زندگی و وضعیت خود باید برنامه ریزی مناسبی برای رعایت فاصله اجتماعی در شرایط اضطرار بیماری های فراگیر داشته باشد، گفت: اگر از خانه بیرون آمدن به گونه ای باشد که در مواجهه با دیگران یا حضور در تجمع های غیرضروری نباشد، اشکالی ندارد اما باید احتیاط های لازم را در این زمینه داشت.
وی با بیان اینکه این روزها از واژه "قرنطینه" برای محافظت فردی در برابر بیماری کرونا بیشتر استفاده می شود، خاطرنشان کرد: این وضعیت برای بیماران مبتلا، خانواده های آنها و افراد مشکوک به بیماری باید به کار گرفته شود زیرا به معنی محدودکردن تردد افرادی است که در معرض یا در تماس با مبتلایان بوده اند.
مسئول بیماری های واگیر مرکز بهداشت استان با تاکید براینکه افراد بیمار باید حتما در خانه بمانند، تصریح کرد: آنها و اطرافیانشان نیز می توانند با برنامه ریزی مناسب، زمینه طی کردن این دوران را راحت تر و با کیفیت هرچه بهتر فراهم کنند.
دکتر فدایی، یکی از رفتارهای نادرست و ناپسند را رها کردن ماسک و دستکش های استفاده شده در معابر عمومی و خیابان ها دانست و هشدار داد: این کار بسیار خطرناک است و می تواند موجب شیوع هرچه بیشتر بیماری هایی مانند کرونا یا آنفلوآنزا می شود.