در نشست خبری با اصحاب رسانه تبیین شد: سامانه 3113 آماده اطلاع رسانی و پاسخگویی به همشهریان
مدیر روابط عمومی و سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان شنبه 10 اسفندماه، در نشست خبری با اصحاب رسانه از مهمترین اقدامات معاونت بهداشتی دانشگاه ه جهت مقابله با بیماری کرونا را راه اندازی آزمایشگاه تشخیص این بیماری عنوان کرد و گفت: این آزمایشگاه کار خود را با یک کیت آغاز کرد، ولی در حال حاضر با تعداد قابل توجهی از کیت تشخیص در حال فعالیت است.
دکتر نجیمی در خصوص دیگر اقدامات صورت گرفته در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح نمود: تأمین مواد شوینده، ضدعفونی کننده و حفاظت فردی برای مراکز جامعه سلامت، برگزاری جلسات هماهنگی برای تأمین ماسک با اصناف تولید کننده پوشاک، نشست با ارگان ها و حوزه های مختلف جهت اطلاع رسانی این بیماری، نصب بنرها و پوسترهای آموزشی در اتوبوس ها و قطار شهری، اطلاع رسانی به ارگان های دولتی برای لغو تجمعات غیر ضروری و نظارت بر ناوگان های حمل و نقل شهری از اقداماتی است که معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان جهت پیشگیری از بیماری کرونا صورت داده است.
۲۳ مورد قطعی کرونا در اصفهان ثبت شده است
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درباره آمار مبتلایان به این بیماری در اصفهان تصریح نمود: در استان اصفهان تا به امروز 23 مورد مثبت و قطعی ابتلا به بیماری کرونا به جز کاشان و آران و بیدگل، داشته ایم که 21 مورد از آنها مربوط به استان اصفهان بوده است.
وی در خصوص این دو مورد توضیح داد: یک مورد مربوط به اصفهان نبود، اما جزء آمار اصفهان منظور شد، همچنین مورد اعلام شده در بیمارستان امام خمینی(ره)، به دلیل سکونت خانواده بیمار مبتلا به کرونا، در یکی از شهرستان های استان اصفهان و پیگیری کارهای بیمار از این استان، جزء آمار استان اصفهان محسوب شده است.
وی خاطرنشان کرد: در مجموع، آمار افراد مبتلابه کرونا در استان با احتساب کاشان و آران و بیدگل به حدود 32 نفر رسیده است.
وی از تعداد 23 بیمار مربوط به استان اصفهان، 11 نفر از بیماران را ساکن شهر اصفهان عنوان کرد و ادامه داد: سایر بیماران استان از اهالی شهرستان های خمینی شهر، مبارکه، فلاورجان، نطنز، گلپایگان، خوانسار، لنجان و نجف آباد می باشند.
وی ادامه داد: از 21 مورد نمونه گیری شده در اصفهان، تاکنون 2 نفر از بیماران از بیمارستان مرخص شده اند و 17 نفر دیگر نیز همچنان بستری می باشند و 2 مورد نیز متأسفانه فوت شده اند.
دکتر نجیمی افزود: یکی از افراد جان باخته مبتلا به کرونا در اصفهان، جوان 29 ساله ای بود که تصادف و جراحات ناشی از آن منجر به فوت گردیده است و پیش از آن نیز خانمی 64 ساله در شهر اصفهان با بیماری زمینه ای در اثر بیماری کرونا فوت نمود.
دکتر نجیمی بیان کرد: در آرامستان ها دستور العملی برای به خاک سپردن موارد فوتی بیماری کرونا صادر شده است و مسئولان آرامستان ها موظف هستند این دستورالعمل را رعایت کنند.
دکتر نجیمی اظهار کرد: دستورالعمل هایی برای مراکز بهداشتی درمانی مانند دندان پزشکی ها، کلینیک ها و مراکزی که خدمات درمانی ارایه می کنند، ارسال شده و تمام اقدامات حفاظتی در این مراکز رعایت می شود.
دکتر نجیمی با بیان اینکه در حال حرکت به سمت پیک بیماری هستیم، اظهار کرد: نمی توان زمان دقیقی برای اوج ابتلا به این بیماری تعیین کرد، اما آمار نشان دهنده افزایش شیوع این بیماری در کشور است.
وی با بیان اینکه تقریبا از ابتدای شیوع کرونا، ۵۰۰ مورد بستری به علت ابتلا به عفونت حاد تنفسی گزارش شده است، خاطرنشان کرد: از این بیماران تست گرفته می شود و در صورت ابتلا موارد درمانی آغاز می شود. به همان نسبتِ آمار مبتلایان به کرونا، طی این مدت تست مثبت آنفلوانزا داشته ایم.
دکتر نجیمی ادامه داد: تاکنون ۲۳۳ مورد از مبتلایان با حال خوب ترخیص شده اند که می توانیم امیدبخشی به جامعه داشته باشیم، چراکه افراد زیادی بهبودی پیدا می کنند.
سخنگوی دانشگاه با تاکید براینکه رقم ابتلا به مشکلات تنفسی بسیار بالاست، خاطرنشان کرد: برای افرادی که علائم ساده بیماری دارند دستورالعمل استراحت در منزل و به حداقل رساندن تعاملات و رفت و آمدها توصیه می شود.
دکتر نجیمی با بیان اینکه تاکنون دستوری برای تعطیلی هتل ها در اصفهان صادر نشده است، اظهار داشت: اما بهترین راه مقابله با این بیماری عدم ارتباط با افراد و مسافرت های غیر ضروری است.
وی یکی دیگر از اقدامات دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در راستای مقابله با این بیماری را راه اندازی خط تماس فوری برای ارائه خدمات مشاوره و راهنمایی به افراد دارای علائم بیماری و مشکوک به کرونا در این استان اعلام کرد و گفت: خط تلفن تماس فوری به شماره ۳۱۱۳ از چند روز گذشته آماده ارایه خدمات مشاوره و پاسخگویی به افرادی است که علائم مشکوک بیماری کرونا دارند تا بدانند که آیا باید به مراکز درمانی مراجعه کنند یا نه.
دکتر نجیمی تصریح کرد: این شماره با ۳۰ خط همزمان آماده ارائه راهنمایی و مشاوره به شهروندان اصفهان است و با این روش بار مراجعه مردم به بیمارستانهای استان کاهش می یابد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از مردم خواست تا حد امکان در منزل بمانند و موارد خروج و ورود و تردد در شهر را رعایت کنند.
هرکس تب و سرفه داشت، بستری نمی شود
وی ادامه داد: ۸۵ درصد افراد علائم خفیف کرونا دارند که باید توصیه های بهداشتی را رعایت کرده و مانع پخش ویروس شوند.
دکتر نجیمی با تاکید براینکه هرکس تب و سرفه داشت، بستری نمی شود، از مردم خواست از طریق تماس با سامانه ۳۱۱۳ راهنمایی و مشاوره دریافت کنند و اگر حالت شدید بیماری داشتند به درمانگاه ها و بیمارستان های مرجع مراجعه نمایند.
مدیر روابط عمومی دانشگاه در پایان گفت: مراکز آموزشی درمانی خورشید و عیس بن مریم(ع) آماده پذیرش بیماران کرونایی در شهر اصفهان هستند.
گفتنی است تعداد مبتلایان قطعی به کرونا ویروس کرونا در کشور تا روز شنبه دهم اسفند 593 نفر هستند که 123 نفر از آنها بهبود یافته و ترخیص شده و 43 نفر نیز فوت کرده اند.