سخنگوی دانشگاه: احتمال تغییر رنگ در استان/ آمادگی دانشگاه برای مقابله با موج جدید کرونا
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه با توجه بهسرعت سرایتپذیری بالای اومیکرون احتمال تغییر رنگ شهرستانهای استان وجود دارد، گفت: احتمال تغییر رنگ و قرمز شدن وضعیت نهتنها در اصفهان که در کل کشور وجود دارد.
دکتر پژمان عقدک در گفتوگویی، با اشاره به اینکه با شیوع سویه اومیکرون خیز بیماری در استان کاملاً مشهود و ملموس بود، اظهار کرد: از زمانی که سویه اومیکرون در استان شیوع پیدا کرد، بهمرور تعداد بیماران سرپایی افزایش یافت. بهعنوانمثال از ابتدای بهمن تا امروز تعداد مراجعه روزانه افراد با احتمال ابتلا به کرونا تقریباً دو برابر شده و از هزار و ۲۰۰ مراجعه در روز به ۲ هزار و ۴۰۰ مراجعه در روز رسیدهایم.
وی افزود: در این مدت درصد افرادی که نتیجه تست کرونای آنها مثبت میشود از ۲۵ درصد به نزدیک ۴۵ تا ۵۰ درصد رسیده است، بهطوریکه هم تعداد افراد مراجعه کننده سرپایی و هم تعداد و درصد تستهای مثبت کرونا افزایش پیدا کرده است.
سخنگوی دانشگاه با بیان اینکه با توجه بهسرعت سرایتپذیری بالای اومیکرون احتمال تغییر رنگ شهرستانهای استان وجود دارد، گفت: احتمال تغییر رنگ و قرمز شدن وضعیت نهتنها در اصفهان که در کل کشور وجود دارد.
وی در مورد آمادگی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برای مقابله با موج جدید کرونا نیز گفت: دو مدل آمادگی وجود دارد که یکی آمادگی بیمارستانها و ظرفیت لازم برای بستری بیماران است. در پیک دلتا تا روزی ۴ هزار بیمار در بخشهای عادی و حدود ۵۰۰ بستری در بخش آی سی یو بیمارستانها بستری شدند و این ظرفیت اکنون در نظام درمان استان وجود دارد. همچنین هماهنگیهای لازم انجام شده و بیمارستانها آمادهاند تا در صورت نیاز براساس فاز بندی وارد مدار شوند.
دکتر عقدک آمادگی دوم برای مقابله با موج جدید کرونا را مربوط به مردم دانست و توضیح داد: با اطلاعرسانیهای مکرر از رسانهها از مردم درخواست کردهایم حتماً دوز سوم واکسن کرونا را تزریق و پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند، در فضاهای جمعی حضور پیدا نکنند و با کوچکترین علامت شبیه سرماخوردگی خود را قرنطینه کنند تا از گسترش ویروس در اطرافیان جلوگیری شود.
سخنگوی دانشگاه ادامه داد: نظام سلامت آمادگی لازم دارد و هشدارهای لازم را صادر کرده است، اما مردم هم باید به هوش باشند تا سرعت رسیدن به قله موج جدید کرونا کندتر شود و فشار زیادی به سیستم درمان وارد نشود. با این وجود رسیدن به پیک اجتنابناپذیر است و به نظر میرسد روندی که شروع شده تا انتهای پیک ادامه خواهد داشت.
وی در مورد محدودیتهای هوشمند کرونا نیز توضیح داد: بنا بود محدودیتهای هوشمند براساس سامانهای به نام امید و در سطح ملی طراحی شود و در اختیار همه بخشها قرار گیرد، اما ظاهراً سامانه با مشکل مواجه شده و به همین علت، ستاد ملی کرونا به استانها اختیار داده از ظرفیتهای خود استفاده کنند.
دکترعقدک با اشاره به نرمافزارهایی مثل نرمافزار استعلام واکسیناسیون و سامانه سیب، گفت: از این طریق میتوان شناسایی کرد چه افرادی واکسینه شدهاند، چند دوز واکسن تزریق کردهاند و در حال حاضر مبتلا به بیماری هستند یا خیر. در حال حاضر برخی ادارات و سازمانها از این ظرفیت استفاده میکنند تا به کارکنانی که واکسن نزدهاند اجازه ورود ندهند و برای آنها غیبت و کسر حقوق در نظر بگیرند.
وی با بیان اینکه قرار بود محدودیتهای هوشمند بهصورت عمومی اعمال شود، اما بر اساس پیشبینیها انجام نشد، گفت: از روز گذشته اعلام شد کنترلهای هوشمند برای ۹ گروه شغلی انجام خواهد شد و ارائه دهنده و ارائه گیرنده خدمت باید استعلام بگیرند که واکسن تزریق کرده باشند و به بیماری مبتلا نباشند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در خصوص آخرین وضعیت واکسیناسیون کرونا در اصفهان نیز گفت: اکنون در گروه سنی بالای ۱۲ سال، ۸۵ درصد دوز اول، ۷۴ درصد دوز دوم و ۲۵ درصد دوز سوم را تزریق کردهاند که فاصله زیادی با میزان مورد انتظار دارد.
وی با اشاره به اینکه اکنون فضای مناسب برای واکسیناسیون و واکسن تأمین شده است، گفت: تزریق واکسن به گروه سنی ۹ تا ۱۲ سال نیز از روز شنبه این هفته شروع شده است و کودکان میتوانند واکسن سینوفارم یا پاستوکووک را تزریق کنند. واکسن آسترازنکا نیز از در مراکز توزیع شده و در حال حاضر در استان مشکلی وجود ندارد.