سخنگوی دانشگاه: اوایل فروردین هم گرفتار امیکرون هستیم
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از کاهش میانگین مراجعه افراد به مراکز درمانی از چهارهزار نفر به هزار و ۵۰۰ تا دو هزار نفر خبر داد و گفت: آمار مرگومیر روزانه بهطورمیانگین ۱۳مورد است. اکنون شرایط بهتری نسبت به قبل داریم اما در مقایسه با اوایل بهمن و شروع موج امیکرون، در پیک آمار مرگومیر هستیم.
دکتر پژمان عقدک طی گفتگویی اظهار کرد: از زمانی که کرونا وارد ایران شد تاکنون، قاعدهای که در پنج پیک قبلی تکرار شده این است که در ابتدای موج، تعداد افراد مبتلا به شکل سرپایی، سپس تعداد افراد بستری و بیماران بدحال و سرانجام آمار مرگومیر افزایش مییابد، مدتی بعد و در سراشیبی موج همهگیری نیز به همین ترتیب، تعداد مراجعان بعد بیماران داخل بخش و آیسییو و سپس آمار مرگومیرها کاهش مییابد.
-در انتظار سقوط آمار مرگومیر و بستری بیماران
وی اظهار کرد: امیدواریم روند نزولی در روزهای آینده نیز ادامه یابد تا بتوان گفت در پیک نزولی هستیم، اکنون که تعداد مراجعان سرپایی و تستهای مثبت کاهش یافته باید امیدوار باشیم که آرامآرام تعداد افراد بستری و به دنبال آن مرگومیرهم کاهش پیدا کند.
دکتر عقدک، درباره کوتاه بودن دوره آغاز پیک ششم تا رسیدن به قله پیک نیز گفت: چون سرایتپذیری امیکرون بسیار کوتاه است و افراد زودتر مبتلا میشوند، از سوی دیگر زمان ماندن ویروس در بدن نیز کوتاهتر بوده و علامتها خفیفتر است، به همین دلیل خیلی سریعتر به پیک رسیدیم و پیشبینی میشود سریعتر از موجهای قبلی نیز آمار مبتلایان و بیماران کاهش پیدا کند؛ یعنی اگر در پیکهای قبلی، سه یا چهار ماه گرفتار بیماری بودیم اکنون ممکن است کل دوره پیک به سه چهار ماه برسد. به عبارت دیگر دامنه زمانی این پیک کوتاهتر است.
-لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی با توجه به خریدهای نوروزی
وی بازگشت اصفهان به شرایط قبل از وضعیت قرمز امیکرون را زمانبر دانست و ادامه داد: با شرایطی که اکنون داریم، تا پیش از تعطیلات عید به وضعیت روزهای آخر آذرماه و اوایل بهمن نمیرسیم؛ اما در مدت دو هفته آینده و روزهای پایانی سال، اگر پروتکلهای بهداشتی را رعایت نکنیم با توجه به خریدهای نوروزی و رفتوآمدهای تعطیلات، ممکن است در همین وضع کنونی بمانیم و حتی آمار بیماران بدحال و فوتیها افزایش یابد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تاکید بر اهمیت رعایت پروتکلهای بهداشتی، گفت: در وضعیت نزولی پیک هستیم و کمکم آمار بستری و مرگومیر نیز کاهش پیدا میکند؛ ولی به نظر میرسد اوایل فروردین هم در تعطیلات گرفتار کرونا هستیم.
وی درباره زمان پاک شدن رنگ قرمز از شهرستانهای استان در نقشه کرونایی گفت: این رنگبندی به تعداد مراجعهها و بستریهای مثبت بستگی دارد که باید منتظر آمار باشیم، رنگبندی نقشه کرونایی کشور و استان نیز به شکل هفتگی و با توجه به تستهای مثبت در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت اعلام شود.
-تأثیر واکسن در کاهش مبتلایان، شدت بیماری و مرگ
دکتر عقدک، اثربخشی واکسیناسیون و تأثیر آن در پیک ششم را غیرقابل انکار دانست و گفت: براساس آمار، تاکنون ۸۶ درصد جمعیت هدف دوز اول، ۷۶ درصد دوز دوم و یک سوم جمعیت هدف نیز دوز سوم را دریافت کردند؛ در غیر این صورت مانند اتفاقی که در مرداد و شهریورماه امسال و اوج قله پیک پنجم رخ داد، تعداد مبتلایان و مرگومیرها بسیار بیشتر از اعداد کنونی بود.
وی یکی از عوامل کاهش شدت همهگیری امیکرون را واکسیناسیون دانست و ادامه داد: تأثیر واکسن نیز در کاهش افرادی که مبتلا میشوند و شدت بیماری فرد و مرگومیر، ثابت شده است؛ به ویژه درباره امیکرون که درصد زیادی از مبتلایان، کسانی بودند که دوز سوم واکسن را دریافت نکردهاند، آمارها نشان میدهد در افرادی که یک یا دو دوز واکسن را دریافت کردهاند، تا ۲۵ درصد ایمنی ایجاد شده است و کسانی که دوز سوم را تزریق کردند تا ۸۰ درصد در برابر امیکرون مقاوم هستند. البته ممکن است که بخشی از این افراد نیز به ویروس مبتلا شده و حتی دچار نوع شدید و مرگ شوند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، با اشاره به آماری که در بهمن ماه درباره اثرگذاری واکسن گردآوری شده است، گفت: بررسیها نشان میدهد که از ۲۸۰ فوتی بهمن ماه به دلیل ابتلاء به امیکرون، ۴۳ درصد هیچ واکسنی دریافت نکرده بودند، ۲۰ درصد یک دوز و ۲۴ درصد دو دوز واکسن و ۱۳ درصد هم سه دوز واکسن را تزریق کرده بودند و همگی بیماری زمینهای هم داشتند.