سخنگوی دانشگاه: اومیکرون در کودکان همراه با علائم گوارشی
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه اومیکرون در کودک و نوجوانان بیشتر با مشکلها گوارشی همراه است، گفت: روزانه ۲۰۰ تا ۲۲۰ کودک و نوجوان به کلینیکهای مختلف و بیمارستان تخصصی کودکان امام حسین (ع) مراجعه میکنند که ۲۰ درصد این افراد از کودکان هستند و بهطورمتوسط هر روز ۴۰ نفر نیاز به بستری پیدا میکنند.
دکتر پژمان عقدک طی گفتوگویی درباره نگرانیهای برخی والدین برای واکسیناسیون کودکان، اظهار کرد: هیچیک از حساسیتها، مانع از انجام واکسیناسیون نمیشود و والدین بدون نگرانی میتوانند برای واکسینه کردن کودک خود به مراکز تجمعی و منتخب واکسیناسیون مراجعه کنند.
-اومیکرون همراه با علائم گوارشی در کودکان و نوجوانان
وی با اشاره به علائم امیکرون در کودکان ادامه داد: براساس اطلاعاتی که پیشتر نیز در رسانهها اعلام شد، اومیکرون در گروه سنی کودک و نوجوان بیشتر با مشکلهای گوارشی مانند دلدرد، دلپیچه، اسهال، تهوع، بیاشتهایی و تب، بروز پیدا میکند؛ اگرچه بیمار ممکن است علامتهای تنفسی مانند عطسه، سرفه، آبریزش و نشانههای سرماخوردگی هم داشته باشد اما ابتلاء به ویروس، بیشتر با علامتهای گوارشی خود را نشان میدهد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: به خانوادهها توصیه میشود در صورت تشدید این علامتها در فرزند خود، به سرعت به مراکز درمانی مراجعه کنند. درمان اومیکرون و کرونا هنوز داروی اختصاصی ندارد و خدمات به شکل مراقبتی ارائه میشود؛ به این معنا که برای کنترل علائمی مانند تب، درجه حرارت بالا و تهوع بیمار، مداخلات درمانی انجام میشود.
- ۱۰ تا ۲۰ درصد مراجعات روزانه به مراکز درمانی از گروه سنی کودک و نوجوان
وی درخصوص آمار ابتلای روزانه کودکان به اومیکرون در استان اصفهان، تصریح کرد: از ابتدای شیوع امیکرون یعنی چند ماه گذشته تاکنون در استان سه مورد فوت کودکان ثبت شده است؛ از نظر تعداد ابتلاء هم به طور متوسط بین ۱۰ تا ۲۰ درصد کل مراجعات روزانه ما کودکان و نوجوانان یعنی افراد زیر سن ۱۸ سال هستند.
دکترعقدک بین ۱۰ تا ۲۰ درصد آمار مراجعات روزانه به مراکز درمانی استان را شامل گروه سنی کودک و نوجوان دانست و ادامه داد: به طور متوسط روزانه ۲۰۰ تا ۲۲۰ مورد مبتلا از گروه کودک و نوجوان مراجعهکننده به کلینیکهای مختلف و بخشهای بیمارستان امام حسین (ع) ثبت میشود که تقریباً ۲۰ درصد آنها یعنی ۴۰ نفر نیاز به بستری دارند و این افراد ممکن است از چند ساعت و گاهی چند روز بستری شوند.
وی با اشاره به اینکه افراد مبتلا به بیماریهای زمینهای در برابر ابتلاء به سویه امیکرون آسیبپذیری بیشتری دارند، افزود: کسانی که بیماریهای زمینهای مانند بیماریهای قلبی عروقی، مشکلات مغز و اعصاب، بیماریهای مادرزادی، نقص سیستم ایمنی یا سرطان دارند و از داروهای خاص استفاده میکنند، قطع به یقین نسبت به بقیه بچهها افراد ضعیفتری در برابر بیماری هستند و احتمال حادتر شدن بیماری و بستری در بخش مراقبتهای ویژه برای آنها بیشتر است.
-فوت ۳ کودک از ابتدای شیوع اومیکرون در اصفهان
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درباره آمار فوت کودکان بر اثر ابتلاء به اومیکرون، افزود: آمار روزانه فوتیهای استان در اثر کرونا در روز بیستوپنجم بهمن ماه، ۱۱ مورد بود که تست کووید هفت مورد از آنها قطعی و چهار مورد مشکوک بود. در مورد مرگ و میر کودکان بر اثر امیکرون طبق آمار قابل استناد، تنها سه مورد مرگ کودکان از ابتدای شیوع اومیکرون تاکنون گزارش شد که هر سه مورد هم بیماری زمینهای مانند بیماریهای قلبی عروقی، خونی و مغز و اعصاب داشتند.
-پیوستن بیمارستان امام حسین (ع) به آزمایشگاه شبکه مولکولی کشور
وی درباره اضافه شدن مرکز آموزشی و درمانی امام حسین (ع) به آزمایشگاه شبکه مولکولی کشور نیز گفت: اکنون در سیستم بهداشتی استان، مرکزی به نام مرکز آزمایشگاه رفرنس یا مرجع وجود دارد که داخل مرکز بهداشت استان فعالیت میکند که با دریافت تاییدیه شبکه کشوری، در صورتی که ابتلاء به کووید یا اومیکرون در این مرکز تشخیص داده شود، مورد تأیید کشوری نیز قرار میگیرد.
دکتر عقدک بیمارستان تخصصی کودکان امام حسین (ع) را یکی از مراکز استان معرفی کرد که به این شبکه مرجع پیوسته است و گفت: با توجه به وجود شرایط و زیرساختهایی ازجمله تجهیزات آزمایشگاهی، نیروی انسانی دورهدیده، پایش و رصد آزمایشهای انجام شده در بیمارستان امام حسین (ع)، این مرکز توسط سیستم کشوری به شبکه مولکولی کشور پیوسته؛ یعنی گواهیهایی که در این مرکز صادر میشود مورد تأیید کشور است و نیاز به فرستادن نمونهها به مراکز تشخیصی و درمانی دیگر وجود ندارد.