عبور اصفهان از اوج مشکلات موج ششم کرونا
مسئول بیماریهای واگیر مرکز بهداشت اصفهان گفت: این استان از اوج مشکلات قُله(پیک) ششم کرونا عبور کرده و بیشتر شهرستانهای آن از وضعیت قرمز(بسیار پُرخطر) همهگیری بیماری کووید-۱۹ خارج شدهاند.
دکتر رضا فدایی، طی گفتگویی افزود: هر موج کرونا یک قُله یا همان "پیک" دارد و ما هماکنون در استان اصفهان از این قُله عبور کرده ایم اما هنوز به شرایط قبل از موج ششم بازنگشتهایم و بیماری کووید-۱۹ هنوز بطور فعال در جامعه وجود دارد.
استان اصفهان از اوائل بهمن امسال وارد موج ششم کرونا شد
دکتر فدایی با اشاره به اینکه هنوز تعداد بیماران مبتلا به کرونا قابل توجه است، اظهار داشت: بسیاری از آنها بدلیل خفیف بودن بیماری به درمانگاهها یا مراکزی که اطلاعات در آن ثبت میشود، مراجعه نمیکنند.
وی با بیان اینکه مرگ و میر ناشی از کرونا در روزهای اخیر در اصفهان روند کاهشی داشته است، اضافه کرد: تعداد موارد فوتی از حدود ۲۰ نفر در روز در هفته گذشته به کمتر از ۱۰ نفر در روز در این هفته رسیده است.
مسئول بیماریهای واگیر مرکز بهداشت اصفهان با بیان اینکه پیشبینی میشود روند نزولی آمار کرونا تا اوائل فروردین ۱۴۰۱ نیز ادامه داشته باشد، تصریح کرد: چگونگی همهگیری بیماری کووید-۱۹ به رفتار مردم در رعایت شیوهنامههای بهداشتی، پوشش واکسیناسیون و جهش های احتمالی ویروس کرونا در آینده بستگی دارد.
وی همچنین در باره تعطیلات نوروز ۱۴۰۱ و احتمال افزایش سفرها در این روزها گفت: برای کنترل همهگیری بیماری کووید-۱۹ در روزهای پایانی سال و تعطیلات نوروز آینده تاکید میشود که مردم برای تکمیل واکسیناسیون و تزریق نوبت دوم و سوم واکسن خود هرچه زودتر اقدام کنند.
دکتر فدایی با اشاره به اینکه افرادی که تاکنون واکسن کرونا تزریق نکردهاند نیز بهتر است هرچه زودتر اقدام به این کار کنند، خاطرنشان کرد: موارد زیادی از گرفتاری ریه ناشی از اثر کرونا در بین افرادی که تاکنون واکسن تزریق نکرده اند، وجود دارد.
وی همچنین بر ضرورت واکسیناسیون کودکان بالای پنج سال تاکید و اضافه کرد: اگر واکسیناسیون کودکان بالای پنج سال انجام نشود بسیاری از مشکلات حل نمیشود و بعد از نوروز نیز همچنان با چالش بازگشایی یا عدم بازگشایی مدارس مواجه خواهیم بود.
دکتر فدایی با بیان اینکه از نظر سبد واکسن کرونا کمبودی در استان اصفهان نداریم، اظهار داشت: برای کودکان از واکسنهای "سینوفارم" یا "پاستوکووک" استفاده میشود.