لازم نبودن مواد ضدعفونی کننده برای لباس و پارچه /استفاده از مواد ضدعفونی کننده سطوح برای مواد خوراکی ممنوع
فوق تخصص مسمومیت ها و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: برای ضد عفونی کردن لباس و پارچه می توان آنها را بشویید و قبل از استفاده، آنها را اتو و استفاده کنید.
دکتر شیوا صمصمام شریعت افزود: حتی برای رو بالشتی ها می توان آنها را شست و مانند لباس و ماسک های پارچه ای قبل از استفاده اتو کنند.
این متخصص طب اورژانس در خصوص روش استفاده از مواد ضدعفونی برای لباس و پارچه گفت: هر ماده ضدعفونی کننده قابل استفاده برای لباس و پارچه نیست.
وی اضافه کرد: بر روی برچسب بعضی از مواد ضدعفونی نوشته شده که علاوه بر سطوح، برای لباس هم قابل استفاده هستند، البته برای لباس باید به صورت رقیق شده استفاده شود چون باعث آسیب به بافت پارچه می شود.
فوق تخصص مسمومیت ها با تأکید بر اینکه مواد ضدعفونی کننده براساس دستور العمل درج شده و به صورت رقیق شده استفاده شود، گفت: معمولا میزان رقیق شدگی برای لباس و پارچه، نصف رقتی است که برای سطوح استفاده می شود و قرار دادن لباس ها در این محلول ها به مدت 5 تا 10 دقیقه کافی است.
دکتر صمصمام شریعت افزود: لازم نیست که لباس و پارچه را ساعت ها در محلول قرار دهند و باید پس از حداکثر 10 دقیقه، لباس را با دستکش خارج و آبکشی کنند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان همچنین ضدعفونی کردن خریدها را به دو دسته عمده تقسیم کرد و گفت: دسته اول خریدهایی است که قابلیت شست و شو دارند مانند بطری های شیر، آب میوه و کنسروها و دسته دوم خریدهایی مثل میوه که قابلیت شست شو ندارند.
دکتر صمصمام شریعت افزود: بهترین راه برای ضدعفونی کردن خریدهای دسته اول، شستن آنها با آب و صابون یا آب و مایع ظرفشویی است.
این متخصص طب اورژانس اضافه کرد: اگر مواد خوراکی قابلیت شست و شو ندارد، می توان در صورتی که بسته بندی های غیرقابل نفوذ دارد، از همان محلول های ضد عفونی کنندگی سطوح اما به صورت رقیق شده استفاده کرد.
وی افزود: در اینجا هم میزان رقیق شدگی یک دوم است. به عنوان مثال باید پلاستیک میوه را کامل گره بزنند؛ به طوری که اصلا مواد ضدعفونی به داخل نفوذ نکند و قسمت بیرونی و خارجی پلاستیک را ضد عفونی کنند، اما توصیه ای که می شود اینکه برای مواد خوراکی از مواد ضدعفونی کننده سطوح استفاده نکنند.
فوق تخصص مسمومیت با اشاره به اینکه بعضی از اشخاص فکر می کنند که اگر مواد ضدعفونی کننده را به پوست میوه ها اسپری کنند، هیچ مشکلی ندارد، در صورتی که کاملا تفکر اشتباهی است و ایجاد مسمومیت می کند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: بعضی از افراد مواد ضدعفونی کننده سطوح را حتی به پوست تخم مرغ اسپری می کنند که این هم اشتباه است و باعث ورود اینگونه مواد به داخل تخم مرغ و مسمومیت در طولانی مدت می شود. درحالی که اگر تخم مرغ داخل یک بسته یا پک پلاستیکی و غیر قابل نفوذ قرار گرفته باشد، پک را می توان ضدعفونی کرد.