نبود تعامل با همکلاسی ها در دوران کرونا، مشکلات رفتاری بدنبال دارد
مسوول گروه سلامت روان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: ارتباط نداشتن کودکان و نوجوانان با همکلاسیهای خود در دوران کرونا به ایجاد مشکلات رفتاری و تاثیر منفی بر سلامت روان آنها منجر میشود.
بهداشت روانی یا سلامت روان به معنی وجود بهزیستی روانشناختی یا عدم وجود بیماری روانی است؛ وضعیت سلامت روان برای فردی گفته میشود که عملکردش در سطح قابل قبولی از تنظیم عاطفی و رفتاری باشد.
مشکلات بهداشت روانی ممکن است بر اثر تنهایی، افسردگی، اضطراب، مشکلات ارتباطی، مرگ یک فرد عزیز، افکار خودکشی، اندوه، اعتیاد، خودآزاری، اختلالات خلقی مختلف، معلولیت یادگیری یا سایر بیماریهای روانی با درجه مختلف ایجاد شود.
ناهید گرامیان طی گفت و گویی با اشاره به مجازی و غیر حضوری بودن کلاس های درس در دوران کرونا افزود: همهگیری بیماری کووید-۱۹ تهدیدی برای سلامت جسمی و روانی است و اثرهای روانی مانند اضطراب، افسردگی و وسواس بهمراه دارد.
وی با بیان دیگر پیامد های روانی این بیماری همانند؛ خشونت های خانگی و تنش میان همسران، اظهار داشت: برای غلبه بر این مشکلات و حفظ سلامت روان خانواده ها باید مدیریت شرایط موجود و پیشگیری از آسیبهای روانی و اجتماعی را در پیش بگیریم.
این کارشناس در خصوص بازتاب اخبار کرونا، یادآورد شد: به جای تکیه صرف بر تبعات منفی کرونا و ذکر اخبار آن، به سمت هدایت اخبار امیدوارکننده برای آینده بعد از کرونا باشیم و به کودکان و نوجوانان اطلاعات لازم درباره روش های پیشگیری از بیماری کووید-۱۹ را متناسب با سن آنها ارائه دهیم.
وی با بیان اینکه ممکن است هریک از افراد در دوره ای از زندگی خود نیازمند دریافت خدمات سلامت روان باشند، اضافه کرد: اختلالات روانپزشکی نیز مانند بیماری های جسمی نیاز به شناخت زودهنگام و مداخله مناسب دارند بنابراین در صورت احساس مشکلات روانی باید هرچه زودتر بمنظور دریافت خدمات مناسب از متخصصان مربوطه اقدام کرد.
خدمات غربالگری اولیه درباره مشکلات روانی در مراکز خدمات جامع سلامت انجام می شود
این کارشناس با اشاره به استقرار تیم سلامت روان در مراکز خدمات جامع سلامت استان بمنظور دسترسی عادلانه عموم مردم به این خدمات، ادامه داد: مردم می توانند با مراجعه به نشانی اینترنتی salamat.gov.ir و انتخاب گزینه "خود ارزیابی روانشناختی" از وضعیت سلامت روان خود مطلع شوند و فهرست مراکز ارائه دهنده خدمات سلامت روان در منطقه ای که زندگی می کنند را بیابند.
وی خاطرنشان کرد: خدمات غربالگری اولیه درباره مشکلات روانی، اجتماعی و اعتیاد توسط کارشناس مراقب سلامت و ارائه مداخلات درمانی توسط پزشک و کارشناس سلامت روان در مراکز خدمات جامع سلامت انجام می شود.
گرامیان همچنین با اشاره به روز جهانی سلامت روان، گفت: امسال شعار " سلامت روان برای همه: بیایید آن را به یک باور تبدیل کنیم " برای این روز در نظر گرفته شده است که بر ضرورت و اهمیت ارتقای سلامت روان برای همه اقشار و طبقات اجتماعی تاکید دارد.
وی، یکی از موانع اصلی تحقق شعار هفته سلامت روان را نابرابری های اقتصادی و اجتماعی خواند و تصریح کرد: نابرابری های اقتصادی و اجتماعی به کوچکتر شدن سهم سلامت در سبد خانوارها و بی توجهی به سلامت منجر می شود و بی توجهی به مسائل مرتبط با سلامت روان بیش از پیش خود را نشان میدهد.
وی تاکید کرد: کاهش این نابرابری ها بمنظور تامین سلامت روان برای همه از طریق توسعه عدالت اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی و ایجاد فرصتهای برابر در دسترسی به خدمات سلامت روان میسر میشود.